ravintolan sali

Case Ravintola Ziberia, Juvenes Oy

Juvenes Oy on suomalainen, jo vuodesta 1959 toiminut, ravintola- ja palveluyritys, joka tarjoaa laadukkaita ravintola-, kahvila- ja ateriapalveluja sekä juhla- ja kokouspalveluita. Viime vuosina Juveneksen kasvu on ollut nopeaa ja tällä hetkellä valtakunnallisella toimijalla onkin jo yli 50 ravintolaa 11 eri paikkakunnalla. 

Yrityksen visio on olla ravintola- ja palveluyhtiö, joka on asiakkaan luottokumppani niin arjessa kuin juhlassakin. Juvenekselle on tärkeää olla lähellä asiakasta ja arjessa mukana. Arvot ovat laatu, vastuullisuus ja osaaminen, joita edellytetään niin henkilökunnalta kuin yhteistyökumppaneiltakin. Vastuullisuus näkyy muun muassa henkilöstön huomioimisessa ja ympäristöteoissa. Esimerkiksi Juvenes antaa asiakkaalle mahdollisuuden kompensoida lounaansa hiilijalanjäljen kanssaan jakamalla kompensaation kulun asiakkaan kanssa. Tämän lisäksi Juveneksen omista näkkileivistä aina 10 senttiä menee Fine Forestin projektiin, jossa kasvatetaan Suomeen uusia metsiä. Aktiivisesti seurataan myös hiilijalanjälkeä, hankintoja sekä yhteistyökumppaneita.  

HAASTE

Tehtävänä oli noin 20 vuotta sitten Tampereen Finlaysonilla toimintansa aloittaneen ravintola Ziberian muutto sekä tilojen palauttaminen lähes raakatilaksi. Ziberiasta oli vuosien varrella muotoutunut hyvin monipuolinen ja mukautuva ravintolatila, jossa voitiin järjestää lounasravintolatoimintaa, kokouksia, minimessuja sekä iltatilaisuuksia.

– Aikataulu oli todella haastava, kertoo Juveneksen liiketoiminnan kehityspäällikkö Susan Sorma.

– Pikkujouluja oli myyty vielä 17.12. asti ja vuodenvaihteeseen mennessä urakka piti olla valmis. Tilat täysin tyhjänä, kaikki järjestelmät purettu ja loppusiivous tehtynä. Ja joulukin oli välissä.   

– Huomioitavia asioita oli paljon. Isot kiinteät jääkaapit sekä jäähdytysjärjestelmä piti purkaa. Samoin keittiöiden isot laitteet, kuten astianpesukoneet ja kippipadat. Sähköjä piti purkaa mm. koneista ja laitteista samoin tehdä putkitöitä, myös kylmiöiden sprinklerijärjestelmä tuli poistaa. Samaan aikaan kun kalusteita ja astiastoja siirrettiin useisiin eri osoitteisiin, tilan rakenteita purettiin. Osa laitteista ja tarvikkeista kuljetettiin Juveneksella edelleen käyttöön ja osa vietiin kierrätykseen. Muutto piti sisällään monenlaista erityisosaamista eri ammattikuntien välillä, Susan Sorma kertaa.

RATKAISU

–Tietysti kilpailutus oli tehty osa-alueet erikseen. Sähkötyöt erikseen. Kuljetukset erikseen. Purkutyöt, siivous, asennukset, ongelmajätekierrätys jne. Jo pelkkä juhlapalveluun tarkoitettu laaja astiasto oli yksistäänkin iso muuttoerä. Campusta pystyi tarjoamaan kaikki yritysmuuton vaiheet ja siksi muuttopalvelu päätettiin hankkia yhdestä paikasta. Se helpotti todella paljon urakan hallintaa. 

Kuva asiakkaasta pöydän äärellä

 – Campusta oli tässä tilanteessa työn haastavuuden ja aikataulujen vuoksi kuin lottovoitto. Yhteistyökumppani paikallaan! Matkan varrella tuli myös joitain muutoksia ja Campustan joustavuus oli ison kiitoksen arvoinen! Kaikki hoitui, kuten sovittiin.

LOPPUTULOS

Campusta tyhjensi Juveneksen varastoa valmiiksi muuttoa varten ja hoiti kuljetuksen Ziberiasta muihin ravintoloihin, muun muassa Helsinkiin, Lahteen ja eri toimipisteisiin Tampereella. Ravintola Ziberian muutto sekä tilamuutokset saatiin hoidettua aikataulussa. 

– Suosittelisin Campustaa ehdottomasti urakkaluontoisiin töihin, kuten yritysmuuttoihin, joissa tarvitaan moninaista osaamista. Sellaisissa töissä Campusta on firma paikallaan. Monipuolinen ja joustava palvelutarjonta yllätti minut positiivisesti. Ja tiukassa paikassa aikataulut sekä tarjouksessa annettu hinta pitivät!

Campustan kanssa hoidat muuttosi reippaasti ja ennakoidusti. Säästä itseäsi muuttostressiltä ja varaa meidät muuttoosi jo nyt!

Lue lisää muuttopalveluistamme tai jätä tarjouspyyntö.
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja hae!
Seuraa meitä LinkedInissa ja Facebookissa.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Muita artikkeleita