Siivouspalvelun vinkit: Näin laitat työpisteesi lomakuntoon

Kesälomat ovat monella jo aivan nurkan takana ja nyt voikin hyvillä mielin kääntää katseet kohti kesän hengähdystaukoa. Kesäloma vie ajatukset pois töistä ja tuo vastapainoa arkeen, mutta ennen lomatunnelmiin laskeutumista on hyvä laittaa oma työpiste lomakuntoon.

Kiireen keskellä työpisteestä voi tulla kuin kierrätyskeskus, jonne kasaantuvat erilaiset liput, laput ja kansiot – pölystä puhumattakaan. Kesäisin hiljenevillä toimistoilla siivouspalvelut tekevätkin ylläpitosiivousten lisäksi laajempia perussiivouksia syyskautta varten. Tärkeä osa lomalle siirtymistä on kuitenkin myös oman työpöydän järjestely.

Me Campustalla olemme puhtaamman työelämän ammattilaisia ja tiedämme, kuinka paljon helpompaa on tasapainotella työ- ja vapaa-ajan välillä, kun oma työpiste on kunnossa. Siisti työpiste tukee paitsi fyysistä terveyttä se myös pitää mielen virkeämpänä. Siivottavuus on yksi terveen sisäilman edellytyksistä ja esimerkiksi pitkään jatkuva pölylle altistuminen saattaa aiheuttaa allergisia oireita.

Työskentelit sitten toimistolla tai etänä, ota haltuun vinkkimme, joilla teet lomastasi entistä rentouttavamman ja helpotat samalla töihin palaamista!

1. Järjestele tavarat niille kuuluville paikoille

Hyvä järjestys parantaa sisäilman laatua ja lisää viihtyvyyttä. Kun tavarat ovat niille kuuluvilla paikoilla, myös töiden pariin palaaminen on helpompaa.

Poistamalla tiloista turhat kalusteet parannat tilasi esteettömyyttä, jolloin muun muassa kesäsiivoukset tai toimiston perussiivoukset voidaan tehdä kattavammin. Erityisesti tasopinnat kannattaa pitää helposti siivottavina ja työvälineet omilla paikoillaan. Vie myös keräyspaperi ja muut jätteet kierrätyspisteelle sekä käytetyt astiat niille osoitettuun paikkaan.

Toimistolla viherkasvit ja omat tekstiilit kannattaa kuitenkin jättää kotiin työkavereiden allergioiden varalta.

2. Päivitä tehtävälista ja poista turhat post it -laput

Usein juuri viimeiset työpäivät ennen lomaa ovat työntäyteisiä ja tehtävälista voi elää viime hetkillä runsaasti. Ennen lomalle karkaamista pysähdy hetkeksi miettimään, missä mennään: Mitä on tehty ja mitkä asiat pitää hoitaa ensimmäisenä loman jälkeen? Kun olet tehtäviesi tasalla, ei lomalla tarvitse murehtia tekemättömistä tehtävistä.

Panosta myös tehtävälistasi selkeyteen. Suuri määrä posti it -lappuja ympäri työpistettä voi tehdä kohtuullisenkin kokoisesta tehtävälistasta raskaan ja hallitsemattoman tuntuisen. Pyri saamaan ennen lomaa pienet asiat tehdyksi ja karsi työpisteeltäsi turhat muistutukset. Näin voit lähteä lomille levollisin mielin ja keskittyä rentoutumiseen.

3. Muista siivota myös tietokone

Kuten fyysinen työpistekin, myös tietokone vaatii siivousta ja usein lomalle siirtyminen on paras ajankohta myös sille. Turhien tiedostojen, vanhojen sähköpostien ja välimuistin ajoittainen poistaminen nopeuttavat koneen toimintaa ja rentouttavat myös omaa mieltä.

Ulkoisesti tietokone ja näyttö puhdistuvat kätevimmin mikrokuituliinalla. Toimistolla siivouspalvelu huolehtii pölynpoistosta, mutta myös kotikonttorilla kannattaa pitää kone puhtaana.

4. Perussiivottu toimisto toivottaa sinut kesän jälkeen tervetulleeksi

Usein juuri kesän aikana tehtävällä toimiston perussiivouksella siivouspalvelu ylläpitää tilojen haluttua puhtaustasoa ja pintamateriaalien kuntoa. Siivouksella on suora vaikutus tilojen viihtyisyyteen, sisäilman puhtauteen ja kiinteistön arvoon.

Lomalta palatessasi sinua odottaa puhdas ja raikas työympäristö, jossa on miellyttävää lähteä suuntaamaan kohti uusia haasteita.

Etsitkö timanttisia siivouspalveluiden ammattilaisia? Tutustu Campustan siivouspalveluun ja jätä tarjouspyyntö!
Seuraa meitä Instagramissa, LinkedInissa ja Facebookissa.
Tutustu myös avoimiin työpaikkoihimme ja hae!

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Muita artikkeleita