Siivous: Maskit ja käsidesit torjuvat tartuntoja, mutta niistä ei ole apua, jos tärkein puuttuu

Siivous vaikuttaa suoraan paitsi pintamateriaalien elinkaareen ja viihtyisyyteen myös terveysturvallisuuteen. Siivouksella on siis korvaamattoman tärkeä tehtävä – niin normaalissa arjessa kuin poikkeusaikoinakin, kertoo siivouspalveluidemme palvelupäällikkö Kati Kollin.

Maski, välisiivoukset ja tehostettu kosketuspintojen pyyhintä.

Tämä on ollut siivouspalveluidemme arkea jo pian kahden vuoden ajan. Koska koronavirus leviää aerosolien, eli pisaraa pienempien, pitkään ilmassa pysyvien partikkeleiden, kautta ympäri tilaa, on terveysturvallisuuden kannalta keskiössä riittävä ilmastointi ja se tärkein: siivous. Nämä pitävät sisäilman ja tilan pinnat puhtaina.

Miten Campustan asiakkaat ovat huomioineet lisääntyneen siivoustarpeen? 

– Asiakaskunnassamme on menty terveys edellä, ja asiakkaamme ovat ymmärtäneet siivouksen tärkeyden, Kollin iloitsee ja kertoo, että heti pandemian alussa maskien ja käsidesin lisäksi on tilattu lisäsiivousta takaamaan tilan käyttäjien turvallisuus.

Avainasemassa siivous, väljät kohtauspaiat ja käsienpesu

Etätyö on tuonut väljyyttä tiloihin ja vähempi tilojen käyttö on mahdollistanut, että lisäsiivouksiin riittää resursseja siellä, missä ihmiset ovat. Myös käsidesit ovat tulleet osaksi sisätilojen maisemaa.

– Käsidesiratkaisut ovat hyviä ratkaisuja siellä, missä pesupisteitä ei ole. Paras vaihtoehto on aina kuitenkin käsien peseminen saippualla, Kollin muistuttaa.

– On hyvä huomioida myös se, kuinka reitityksillä huolehditaan turvallinen kulkeminen tilasta toiseen. On tärkeää mahdollistaa kohtaamiset paikoissa, joissa voi olla väljästi yhdessä.

Campusta, istuva nainen
Tilojen ajattelu yhteisöllisyyden kannalta on Kollinin mukaan nykyään entistäkin tärkeämpää.

Puhtausalan ammattilainen on seurannut lisäksi uusien keksintöjen kehittämistä taudinaiheuttajien pysäyttämiseksi, mutta toteaa, ettei mikään poista siivouksen ja normaalin hygienian ylläpidon tärkeyttä.

– Nyt on tutkittu niin ilmanvaihdon kuin erilaisten pinnotteidenkin mahdollisuuksia tartunnan ehkäisyssä. Niillä voidaan tehostaa terveysturvallisuutta, mutta mikään näistä ei auta ilman siivousta ja hyvää käsihygieniaa.

Siivous on saanut lisää arvostusta pandemian myötä

Siivoustyötä on arvostettu Campustalla tietenkin aina, mutta pandemian myötä puhtaus ja siivouksen tärkeys on noussut myös laajempaan keskusteluun niin yhteiskunnallisesti kuin asiakkaittemme joukossa.

– Siivoustyö on tullut myös mediassa näkyvämmäksi, ja samalla yleinen ilmapiiri on muuttunut positiivisemmaksi. On ollut mukava huomata, että siivouksen arvostus on noussut, Kollin kertoo.

Etsitkö timanttisia siivouspalveluiden ammattilaisia? Ota yhteyttä!

Palvelupäällikkö, siivouspalvelut

Kati Kollin
kati.kollin@campusta.fi 
puh. 050 553 6916

Lue lisää siivouspalveluistamme tai jätä tarjouspyyntö.
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja hae!
Seuraa meitä LinkedInissa ja Facebookissa.

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Muita artikkeleita