Yritysmuuton muistilista – näin onnistut kerralla

Joustava ja häiriötön yritysmuutto on huolellisen valmistelun ja suunnittelun tulos. Campustan muuttopalveluihin kuuluu fyysisen muuttotyön hoitamisen lisäksi myös aikataulusta huolehtiminen ja tarvittaessa uuden toimitilan muuntaminen yrityksen näköiseksi. Me Campustalla hoidamme kerralla koko muuton.

Yritysmuutto voi kuulostaa äkkiseltään helpolta – onhan meistä jokainen joskus muuttanut. Yritysmuutoissa on kuitenkin huomioitava lukuisia asioita aina muuton sujuvuudesta sen aikataulutukseen, turvallisuuteen ja taloudellisuuteen.

Kiinteistöpäällikkömme Pekka Ahonen teki muuttavalle yritykselle muistilistan onnistuneeseen muuttoon.

1. Aikatauluta yritysmuutto rauhalliseen ajankohtaan

Yrityksen muuttoon valmistautuminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Muutto on hyvä aikatauluttaa yrityksen liiketoiminnan kannalta mahdollisimman rauhalliseen ajankohtaan, jotta yrityksen tuottavuus ei kärsisi liiaksi. Ajoissa varattuun muuttoon on myös henkilöstön helpompi varautua.

Me Campustalla huolehdimme vaikka yrityksesi koko muutosta. Kokemuksemme on karttunut aina pienistä muutoista jopa 15 000 muuttolaatikon ja satojen ihmisten kokoisiin yritysmuuttoihin sekä erityistä tarkkaavaisuutta vaativiin laboratoriomuuttoihin.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että muuton suunnittelu kannattaa aloittaa viimeistään kuukautta aiemmin. Jos muuton tarve ilmenee kuitenkin lyhyemmällä varoitusajalla, ei hätää, meiltä hoituu nopeammatkin muutot! Nimeämme jokaiseen yritysmuuttoon campustalaisen vastuuhenkilön, joka suunnittelee ja organisoi muuton alusta loppuun, yrityksesi tarpeet aina huomioiden.

2. Panosta toimitilojen muuton suunnitteluun

Ilmeni muuton tarve ajoissa tai viime hetkellä, on muuton huolelliseen suunnitteluun aina syytä panostaa. Suunnitelmallisuus on perusta kustannustehokkaalle ja turvalliselle muutolle. Suunnitteluvaiheessa määritellään muuttokokonaisuus tilojen pohjapiirrustukset, henkilöstön määrä ja kalusteiden sijoittelu huomioiden.

Me Campustalla suunnittelemme kanssasi koko muuttoprosessin alusta loppuun ja huolehdimme, että pienimmätkin yksityiskohdat tulevat huomatuiksi. Toimitiloihin tutustumalla varmistamme muuton vaiheet ja sen, että kaikelle irtaimistolle on paikkansa. Tutustumalla tiloihin hahmotamme myös muuton vaiheet ja muuttojärjestyksen.

Kun muuton vaiheet ja tarpeet ovat selvillä, hiotaan aikataulu kuntoon. Aikataulutus on tärkeää, jotta työntekijöiden työrauhaa tai yrityksen tuotantolinjoja häirittäisiin mahdollisimman vähän ja muuttopäivä sujuu mahdollisimman jouhevasti.

3. Viesti muutostasi riittävästi ja pidä linjat avoinna

Muuttoon liittyy monia yrityksen vastuulla olevia tiedotus-, ilmoitus- ja sopimusasioita, kuten esimerkiksi uuden osoitteen viestintä sidosryhmille, muuttoilmoituksen tekeminen, sähkösopimusten ja muiden kiinteistöä koskevien sopimusten päivittäminen…

Onnistuneen muuton salaisuus on riittävä viestintä muuton eri osapuolten välillä. Tiedon on kuljettava, jotta muutto voidaan valmistella ja siihen osataan varautua parhaalla mahdollisella tavalla. On tärkeää, että yhteys on auki myös muuttopäivänä yllättävien tilanteiden varalta.

4. Pakkaa muuttolaatikot oikein

Huolellinen pakkaus on olennainen osa onnistunutta, turvallista yritysmuuttoa. Kunnolliset muuttotarvikkeet ja oikeaoppinen pakkaus ovat tärkeässä osassa, jotta tavarat saadaan kuljetettua ehjinä perille.

Me Campustalla autamme yritystäsi pakkaamaan muutettavat tavarat hyvin. Tarjoamme muuttotarvikkeita sekä pakkaus- ja purkuapua varmistaaksemme, että tavarat siirtyvät käyttövalmiina uuteen osoitteeseen. Kierrätämme yrityksellesi tarpeettomat tavarat ja kalusteet sopimuksen mukaan.

Muuton yhteydessä on paljon muistettavaa ja ylläoleva lista on vasta pintaraapaisu yrityksen laadukkaaseen muuttoon. Me Campustalla huolehdimme, että yrityksesi muutto hoituu mahdollisimman vaivattomasti ja turvallisesti.

Lue lisää muuttopalveluistamme tai jätä tarjouspyyntö.
Seuraa meitä LinkedInissa, Facebookissa ja Instagramissa.
Tutustu avoimiin työpaikkoihimme ja hae!

JAA TÄMÄ KIRJOITUS

Muita artikkeleita